Så får du dina ögon att se större ut

Små ögon blir större med en ljus skugga närmast ögonvrån och en mörkare skugga som suddas utåt från globlinjens högsta punkt,

HA JAG HAR ALLTID VELAT VETA- DÅ JAG INTE HAR STORA ÖGON SOM FOKI :P

Här kommer tips

Ljus skugga på ögonlocket, mörk i globlinjen
En tumregel för att sminka större ögon är att ha ljusa skuggor på hela ögonlocket och mörkare i globlinjen. Har du mörk skugga på ögonlocken kommer de se trötta och hängiga ut.

 

 

Applicera maskara på både över -och underfransarna
Många kvinnor tror att de bara behöver maskara på överfransarna. Men genom att även måla de undre (på rätt sätt) kommer ögonen se ännu större ut. Det svåra är att veta hur mycket man ska använda. Börja med överfransarna. När du är klar, doppa inte borsten i maskaran igen utan fortsätt på de undre. Applicera genom att ”svepa” borsten fram och tillbaka över franskanten för rätt look.

 

Ögofransböjare
Ett av de lättaste sätten att få dina ögon att se större ut är att använda ögonfransböjare. Det är viktigt att du böjer fransarna innan du applicerar maskaran. Om du råkar göra tvärt om, vänta tills maskaran helt har torkat innan du använder böjaren, annars kommer den flagna ner under ögonen.

 

Lösögonfransar
De flesta kändisar har inte så stora ögon – de använder lösögonfransar. Om du lär dig att applicera dem rätt kommer de både se snygga och naturliga ut. Ett tips är att lägga en tunn, svart eyelinerlinje längs med franskanten. Lägg sedan på limmet på fransen (köp extra lim, de som följer med förpackningen är mycket sämre) och vänta tills limmet nästan har torkat. Sätt fransen på den svarta linjen.

 

Använd vit eyeliner på rätt sätt
Applicera mjuk, vit eyeliner på den undre, inre kanten av ögat. För att förstora ännu mer: Lägga även på den inre, övre kanten, men bara i ”hörnet” av ögat som är närmast näsan. Tänk på att använda en mjuk

 

Sköt om dina bryn
Formen på dina bryn är avgörande för hur stora ögonen kan se ut. Det väsentliga är att få till rätt form på ”bågen”. Gå till en salong för att få hjälp med grundformen, det kan vara svårt att fixa själv. Efteråt gäller det att noppra dem frekvent för att hålla formen

 

Till sist…
Avsluta med att lägga lite vit ögonskugga precis under ögonbrynens högsta punkt. Då ser det ut som att ögonbrynen är lite högre upp och ögonen ser större ut.

 
så himla bra tips det här behövde jag! eller vad tycker ni mina skönheter?<3

Kommentarer:

1 Cajsa:

Herregud tack för tips!

2 Emma:

ett tips är också att lägga en väldigt ljus ögonskugga mitt på ögonlocket om du har lite mörkare i ytterkanten då blir det mer av ett djup i ögat :)

Kommentera här: